Reckless love, Red Blend 2017

Be brave, get weird, kiss a stranger, grow a beard. Just go with it.  Never be boring.  Embrace your reckless love. – Reckless Love Wines

bron: https://www.facebook.com/RecklessLoveWines

Reckless Love, Red Blend 2017 14,2% €13,95

Deze wijn is alles in een glas: zacht, vol en veel. Typisch voorbeeld van een old-school Californische wijn. Laat de wijn even ademen nadat je deze in je glas hebt geschonken, zodat de alcohol iets kan verdampen, maar dan krijg je echt zowel in de neus als in de smaak een explosie aan geur en smaak. 

Als je nog niet vaak de smaakaroma’s chocola, rook, vijg en vanille geproefd hebt, dan kom je bij deze wijn goed aan je trekken. Verder veel donker, rijp fruit zoals zwarte kersen en bramen. De makers beweren dat je tijdens het drinken van dit glas terug wordt gebracht naar de herinnering van je eerste zoen. Nu kan ik me die echt niet meer herinneren (sorry), maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. Een slok van deze wijn is inderdaad iets wat je niet snel vergeet. Ook voor de liefhebbers van de conventionele oude wereld wijnen zeker leuk om eens te proberen. 

Rondom de inhoud van de fles hangt enige mystiek, maar dat lijkt ook wel te passen bij dit wijnhuis. Het is in ieder geval een blend van rode druiven ;). 

De ene site geeft aan dat de wijn is gemaakt van Merlot, Carignan, Syrah en Zinfandel. De andere site geeft aan dat de wijn gemaakt is van Oakville Cabernet Sauvignon druiven en Syrah druiven van Paso Robles.  Ik heb de vraag nog uitstaan bij de wijnmakers, maar zet zelf in op de eerste set druiven. 

De maker van deze wijn is allesbehalve conservatief. Chip Forsythe is de bedenker van Reckless love. Hij studeerde Wine and Viticulture in Californië en de eerste succes wijn die hij maakte had de naam Sexual Chocolate. In 2013 is hij Rebel Coast Winery gestart en bracht hij Reckless Love onder andere op de markt. In 2018 is dit wijnhuis zich gaan toeleggen op alcohol free, Cannabis infused wijn en hebben ze in deze vorm een Sauvignon Blanc op de markt gebracht. Een groot succes en de wijn was gelijk uitverkocht. Hun doel is om een wijn te maken met een vleugje cannabis voor het vrolijke gevoel, maar zonder alcohol. Hierdoor claimen ze dat deze wijn geen kater geeft (hoeveel wijn moet je eigenlijk drinken om er een kater van te krijgen) en niet onbelangrijk, de wijn is ook nog eens goed voor de lijn. Slechts 49 calorieën per glas.  

De fles is een kunstwerk op zich. Het heeft geen etiket, maar de opdruk op de voorzijde spreekt voor zich na het zien van de looks van Chip. Ook staat op de achter zijde de filosofie achter de wijn gedrukt. Super grappig is dat het ook een glow in de dark fles is. Leuk voor op het nachtkastje.

“we made this bottle as a tribute to the brave few who rush into blind love and shameless nights… “

Ben je benieuwd naar de rest van de tekst en nieuwsgierig geworden naar de wijn of wil je een goed verhaal tijdens het kerstdiner, dan heb je meerdere goede redenen om de fles te kopen. Deze is te bestellen bij https://camuswines.nl/product/reckless-love-red-blend-2017/ voor €13,95.

Nog wat spijs adviezen: natuurlijk rood vlees, een goede hamburger of pizza. Maar volgens mij ook erg leuk bij een kaasplankje met vijgen en dadels en bij een chocoladedessert.