Over ons

Hoi wijnliefhebbers,

Leuk kennis te maken. Ik ben Mariëtta. Ongeveer in 2006 ben ik door vrienden aangestoken met het Wijnvirus (dank Carla en Toon). Tot die tijd had ik wel eens een glas Merlot of Chardonnay gedronken, maar wist ik nog niets van de intrigerende wereld achter de wijn. Om er toch iets meer van te weten te komen ben ik toen begonnen bij La Bordelaise in Leiden met de WSET 2 (opleiding Wine & Spirit Education Trust). In het gezelschap van een leuke groep mensen en met de mooie verhalen van Yvo, volgde al snel WSET 3. Er werd een mooie wijnclub geboren: Question 51. Dit omdat we als Leids groepje braaf klaar stonden met onze proef glazen op het wijn examen voor WSET 2 , maar waar er geen enkele wijn was om te proeven. We hebben aan ons examen toen maar een vraagje toegevoegd en deze opgelost onder het genot van een paar mooie flessen wijn in Grand Café Loos. Inmiddels ben ik al een jaar bezig met WSET 4. Wat een mooie maar pittige opleiding en hierbij ga ik jullie een beetje gebruiken. Onder de kopjes WSET vragen en theorie ga ik mijn huiswerk zetten. Geef vooral feedback. Deze stukken zullen wat droger en veel van stof zijn, maar kunnen misschien anderen ook helpen die aan het blokken zijn. Dit wisselen we dan af met andere leuke verhalen uit de wijnwereld. Genoeg plannen en genoeg moois te ontdekken!

Santé
Mariëtta Bertleff

En ik ben Claudia. Beeldend kunstenaar, parttime parfumeur, gelegenheidskok, alias een vrouw met een hart vol van kleur, geur en smaak. Je denkt, ja pff dat zijn ook ingrediënten van wijn! Helemaal raak, je snapt meteen waarom ik daar ook vol van ben. Niet alleen van de drank, juist de liefde in de wijngaard, de alchemie, in eenheid met een fles, vroeger en nu. Juichend sabreur ik een champagne, geen gelegenheid is te min. Er is veel te vieren, elke dag dat je überhaupt wakker wordt is een cadeau. Oh, maar drink niet elke dag want dan is de kans groot dat het er in totaal minder worden, in plaats daarvan, laaf je aan ons blog, laat ons je op ontdekking nemen in de wondere wereld die wijn heet. En laat je fantasie je intoxiceren.

L’Chaim! 
Claudia Sola