Over mij

Hoi wijnliefhebbers,

Leuk kennis te maken. Ik ben Mariëtta. Ongeveer in 2006 ben ik door vrienden aangestoken met het Wijnvirus (dank Carla en Toon). Tot die tijd had ik wel eens een glas Merlot of Chardonnay gedronken, maar wist ik nog niets van de intrigerende wereld achter de wijn. Om er toch iets meer van te weten te komen ben ik toen begonnen bij La Bordelaise in Leiden met de WSET 2 (opleiding Wine & Spirit Education Trust). In het gezelschap van een leuke groep mensen en met de mooie verhalen van Yvo, volgde al snel WSET 3. Er werd een mooie wijnclub geboren: Question 51. Dit omdat we als Leids groepje braaf klaar stonden met onze proef glazen op het wijn examen voor WSET 2 , maar waar er geen enkele wijn was om te proeven. We hebben aan ons examen toen maar een vraagje toegevoegd en deze opgelost onder het genot van een paar mooie flessen wijn in Grand Café Loos. Inmiddels heb ik mijn laatste examen van WSET 4 achter de rug. Dit was een hele reis en het is nog wachten op de uitslag. Inmiddels beleef ik veel plezier in het bloggen over wijn (zie ook de facebook site van wine is fun) en geef ik wijnproeverijen op maat.

Proeverij op maat: Zou je dit leuk vinden om voor jezelf, familie of een groep vrienden te laten organiseren, stuur dan een bericht via facebook of mail via mijn LinkedIn pagina.

Santé
Mariëtta Bertleff