Wijnlabels met een verhaal

Recent heb ik een wijnproeverij mogen geven met als onderwerp Wine, Dine en Art. Een hele leuke formule waarbij we tijdens het eten wijnen schonken met een etiket dat als schilderij ook zijn dienst had kunnen doen. Tevens was er een kleine expositie van echte kunstwerken. Al met al een mooie avond met lekker eten, kunst en mooie wijnen met een verhaal, welke ik graag met jullie wil delen. De komende weken komen er dus een paar mooie wijntips voorbij. Twee in één: een heerlijke wijn om te drinken en tevens een origineel verhaal om te vertellen aan tafel. 

Deel 1: 

Marlborough Sun Sauvignon Blanc 2021 uit Nieuw Zeeland

Vivino Nederland / Una Mas

€11,50 – €12,50

The Marlborough Sun Wines are all about stripping everything back to basics

Marlborough sun brings out the moon.

Stripping everything back to basics.

Sit back, relax with a glass lose those inhibitions.

Dit is het schoolvoorbeeld van een Sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland. Een mooie frisse wijn, met in de neus tropische aroma’s van passievruchten met tonen van kruisbessen en citrus

De wijn smaakt ook naar kruisbes, groene appel, passievrucht en kamperfoelie. De smaak is intens geconcentreerd, rijk en levendig met een frisse, frisse afdronk. 

Het verhaal achter het etiket: 

Het is een verwijzing naar een artikel in de krant over een gebeurtenis in deze regio, waarbij het denk ik lijkt te gaan om de populariteit van dit gebied onder naturisten. Waarom geen nieuws lezen onder het genot van een mooi glas wijn. Deze fles heeft nieuws op de voorkant als op de achterkant van de fles. Je hoeft je dus niet te vervelen.  We hebben wel de gecensureerde versie. De blote billen zijn namelijk bedekt, maar op de website van Marlborough sun kun je de ongecensureerde versie vinden. https://www.marlboroughsun.com

Marlborough ligt in het noorden van het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland en heeft de meeste zonuren van het eiland. Dit zorgt voor een optimale rijping en ontwikkeling van de aroma’s in de druif. Daarnaast koelt het ’s nachts goed af wat de zuren weer ten goede komt. Overdag is dit blijkbaar een populair gebied voor naturisten, waarbij ze ongehinderd door wat dan ook, kunnen genieten van een glas Sauvignon, maar het huis maakt ook hele mooie andere wijnen. Tegen de avond schijnt het er toch wel wat koeler te worden en breekt misschien een goed moment aan om de rode wijnen te gaan schenken. 

Deze wijn hebben we gedronken bij een tartelette met wilde spinazie, gruyère en een frisse salade en dit bleek een hele mooi combinatie te zijn. De wijn is al heel erg lekker om zo te drinken, maar tijden het eten kwamen de verschillende fruitaroma’s nog meer tot hun recht. 

Je kunt hem ook proberen bij zeevruchten, pasta met wit vlees en geitenkaas.